Maršala Tita 109 75000, Tuzla
+387 (0)35 277 114 +387 (0)35 277 115
agora@agoracentar.org

Uposlenici u obrazovanju bi trebali gledati na neformalne edukacije kao prilike da odgovore na izazove i zadatke koji se stavljaju pred nas! Priča Evludina Šarića

Društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje

Uposlenici u obrazovanju bi trebali gledati na neformalne edukacije kao prilike da odgovore na izazove i zadatke koji se stavljaju pred nas! Priča Evludina Šarića

Evludin Šarić dolazi iz Kladnja i član je Samostalnog sindikata radnika Osnovnog odgoja i obrazovanja Tuzlanskog kantona. Rođen je 20.09.1971. godine u Kladnju. Zaposlen je u Osnovnoj školi “Kladanj” kao profesor razredne nastave već 25 godina. Evludin je oženjen i otac dvoje djece.

 Koliko dugo ste član_ica sindikata, i koja je Vaša uloga u sindikatu?
U sindikatu sam od njegovog osnivanja, tačnije od 1996. godine. Član sam Kantonalnog odbora SSOiO TK-a od 2005. godine. Također sam član Glavnog odbora sindikata Federacije BiH  već osam godina i povjerenik u sindikatu škole “Kladanj” od 2005. godine.

Šta za Vas predstavlja sindikat?
Sindikat je jedina organizacija koja predstavlja radnike u ostvarivanju njihovih prava u radnom odnosu  sa poslodavcima i vlastima.

Zašto ste se prijavili na kurs informatike u Agora centru?
Da usavršim svoje znanje iz oblasti informatike, jer mi je to neophodno u svakodnevnim aktivnostima i poslovima koje obavljam u školi.

Smatrate li da će Vam završeni kurs informatike pomoći u budućem radu i na koji način?
Ponovit ću znanja koja već posjedujem i naučiti nove stvari koje mi trebaju u svakodnevnom obavljanju poslova, a koje nisam znao ili sam zaboravio.

Smatrate li da su ovakve i slične edukacije važne za Vas i Vaše radne kolege_ice i u kojoj mjeri?
Veoma su važne. Pomažu nam u svakodnevnim poslovima u pripremanju i realizovanju nastavnih jedinica.

Koju biste poruku poslali svojim kolegama_icama u kontekstu važnosti pohađanja edukacija za razvoj vještina, znanja i kompetencija?
Svi uposlenici u obrazovanju bi trebali pohađati ovakve edukacije i kurseve informatike kako bi bili spremni za sve izazove koji se stavljaju pred nas i mogli odgovoriti postavljenim zadacima. Hvala organizatoru za ovu edukaciju i nadam se da će ih biti još u narednom periodu.