Maršala Tita 109 75000, Tuzla
+387 (0)35 277 114 +387 (0)35 277 115
agora@agoracentar.org

Muzički kursevi

Društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje

Muzički kursevi

Da li ste znali da sviranje instrumenta ima mnoge koristi za vas? Sviranje vam može pomoći u povećanju sposobnosti pamćenja, razvijanju osjećaja za timski rad, stvaranju prijateljstava, te zasigurno unosi radost u vaš život i život ljudi oko vas. Za učenje osnova sviranja instrumenata nikad nije kasno.

Ako želite učiti svirati u opuštenoj i ugodnoj atmosferi uključite se u jedan od naših kurseva. 

KURS GITARE

KURS KLAVIJATURA

Kurs klavijatura organizovan je sa ciljem razvijanja osjećaja i smisla za lijepo,te muzičkog opismenjavanja. Na ovom kursu ćemo savladati tehnike sviranja na klavijaturama prilagođene uzrastu i afinitetu polaznika. Po završetku ovog kursa polaznici će biti bogatiji u znanju: čitanje nota, poznavanje kvintnog i kvartnog kruga, sviranje durskih i molskih akorda, te razne varijacije sviranja na klavijaturi. Kurs traje tri mjeseca, a rad je organizovan u dvije grupe: početna i napredna.

Nastavni kadar

Nastavu izvode stručni voditelji koji, pored muzičkog znanja, redovno učestvuju u internacionalnom programu obuke iz oblasti inovativnih metoda obrazovanja djece i odraslih.

Kada se mogu prijaviti na kurs?

Agora u proljeće i jesen objavljuje pozive za formiranje grupa za muzičke kurseve, te pratite sekciju na našoj web stranici Upisi u toku.
Ukoliko ukoliko imate već formiranu grupu moguće je sa učenjem krenuti uvijek.

Svi muzički kursevi su subvencionirani, te polaznici participiraju sa manjim procentom cijene koštanja kursa. 

Gradimo zajedno društvo znanja!


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *