Maršala Tita 109 75000, Tuzla
+387 (0)35 277 114 +387 (0)35 277 115
agora@agoracentar.org

Prijave za učešće na Proljetnom sajamu u Simin Hanu

Društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje

Prijave za učešće na Proljetnom sajamu u Simin Hanu

Promovišite svoj rad na Proljetnom sajmu u Simin Hanu

Lokalna grupa za razvoj Simin Hana Vas poziva da uzmete učešće u Proljetnom sajmu u Simin Hanu i iskoristite mogućnost da promovišete svoje proizvode, usluge i aktivnosti u lokalnoj zajednici. Sajam ima za cilj promovisanje rada formalnih i neformalnih građanskih udruženja, javnih institucija, škola i školskih zadruga, malih poduzetnika i privrednika sa područja Simin Hana, Tuzle i članica Mreže aktivnih zajednica TK.

Organizator Sajma je Lokalna grupa za razvoj Simin Hana koju čine lokalni aktivisti, predstavnici građanskih grupa, osnovne škole i drugih institucija u Simin Hanu, koji ovom aktivnošću žele odgovoriti na potrebu za umrežavanjem lokalnih resursa i promocijom građanske uključenosti za poboljšanje uslova življenja u lokalnoj zajednici.

Prijavljeni učesnici će imati priliku da se predstave na štandovima na prostoru oko Agora centra, a pored izložbenog dijela bit će organizovan i kulturno-zabavni program, te se možete prijaviti za :

izlagački dio Sajma (podrazumjeva predstavljanje proizvoda i usluga koje nudite, kao što su rukotvorine, kreativni radovi, domaći proizvodi, zdrava hrana, predstaljanje rada građanskih grupa i sl), pri čemu organizator obezbjeđuje osnovne stolove i prostor, dok za posebne zahtjeve treba direktno iskomunicirati sa koordinatoricom Sajma)

izvođački dio Sajma (kulturno zabavni program: pogodan za predstavljanje rada muzičkih, folklornih, plesnih grupa, solističkih nastupa i sl)

Prijavljeni učesnici Sajma ne plaćaju kotizaciju za učešće, jer su potrebna sredstva osigurana od strane organizatora i uz podršku lokalnih donatora. Izlagači i izvođači mogu  dati svoj doprinos organizaciji sajma doniranjem nekih od svojih proizvoda ili usluga u nagradni fond za tomblu. Sredstv aprikupljena prodajom tobole, bit će usmjerena u fond za organizaciju sajma naredne godine.

Na osnovu prošlogodišnjeg iskustva, očekujemo da će Sajam posjetiti više od 500 građana sa područja Simin Hana i ostalih zajednica iz Tuzle. Galerije fotografija sajma prethodnih godina možete pogledati na linku: Proljetni sajam 2016   Proljetni sajam  2015

Sajam će se održati 22. aprila 2017. godine sa početkom u 10:00 sati.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na Proljetnom sajmu, molimo vas da popunite obrazac dostupan na linku https://goo.gl/nPsGw2 ili da se prijavite  lično u Agora centru. Broj mjesta je ograničen.

Sve dodatne informacije možete dobiti na telefon broj 035 312 930. Kontakt osoba je Vedrana Dautović.