Maršala Tita 109 75000, Tuzla
+387 (0)35 277 114 +387 (0)35 277 115
agora@agoracentar.org

Otvorena kampanja “Stavi UM na MAKSIMUM!”

Društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje

otvorenje-kampanjeZabavom za prijatelje Agora centra je otvorena kampanja „Stavi UM na MAKSIMUM!“ koja ima cilj promociju kulture učenja i unaprijeđenje kvaliteta programa za obrazovanje odraslih. Zabavu  su organizovali mladi iz Agora centra kako bi svojim prijateljima i zainteresovanim građanima približili programe i aktivnosti koje svakodnevno razvijaju.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa radom muzičke sekcije kroz izvedbu Slavena Ostojića, Adnana Mehmedovića i Mirele Hasifić.  Osim toga, osmišljeni program omogućio je prisutnima da testiraju svoje poznavanje stranih jezika, da se nadmeću u znaju i osvoje simbolične nagrade. Veliki broj  mladih koji su posjetili  podržali kampanju ukazao je još jednom na važnost bavljenja neformalnim obrazovanjem.

Kampanju su podržali i St. James Irish Pub ustupanjem lokala za organizacije zabave, mladi glumac Mirza Ćatibušić koji je preuzeo ulogu voditelja programa,  te članovi Alambre benda koji su kroz flamenco ritmove zabavi dali dašak Andaluzije.

Kampanja “Stavi UM na MAKSIMUM!” će trajati do kraja januara 2016. godine, a pored promocije kulture učenja bit će usmjerena na prikupljanje sredstava koja će biti iskorištena za nabavku tehničkih pomagala koja će direktno poboljšati kvalitet edukacija koje se provode u Agora centru, te doprinijeti razvoju samoodrživosti programa za obrazovanje odraslih.   Kampanju mogu podržati svi pojedinci i kompanije uplatom donacija na račun broj 1321002013657152 kod NLB Banke sa naznakom “Za kampanju Stavi um na maksimum”. Svaka donacija prikupljena do januara 2016.godine, bit će uduplana sredstvima Fondacije Mozaik koja je podržala kampanju. Dodatne infromacije o kampanji mogu se dobiti na mail agora@agoracentar.org i telefon broj  035 312 931.