Maršala Tita 109 75000, Tuzla
+387 (0)35 277 114 +387 (0)35 277 115
agora@agoracentar.org

Dani otvorenih vrata

Društveno-edukativni centar za otvoreno obrazovanje i cjeloživotno učenje

Dani otvorenih vrata je poseban projekat koji se realizuje u okviru Agora centra već dugi niz godina sa ciljem promocije  društvenog centra kao mjesta na kojem svi građani mogu da učestvuju u razvoju kulturnih, obrazovanih, sporstkih, društvenih sadržaja u lokalnoj zajednici. Osim toga, aktivnosti manifestacije pružaju priliku svim građanima da posjete centar, informišu se o njegovom radu, te se uključe u neke od postojećih aktivnosti, ali i iniciraju nove.

Tokom godina manifestacija je prerasla u tradicionalni kulturni događaj u Simin Hanu koji pruža priliku  za promociju rada lokalnog stanovništva koje se profesionalno ili amaterski bavi kulturnim i stvaralačkim radom, te promociju društvenih centara kao mjesta dostupnih za sve građane koji se žele baviti razvojem kulturnih sadržaja.

Manifestacija se realizuje u novembru, a tokom sedam dana trajanja realizuju se aktivnosti i radionice za sve uzraste iz oblasti građanskog obrazovanja i cjeloživotnog učenja, likovne, filmske i muzičke umjetnosti, književnosti ali i posebni sadržaji koji se dogovaraju sa korisničkim grupama u centru.

Manifestacija svake godine okupi više od 10 partnera, 30 volotnera iz zajednice, a manfiestaciju u sedam dana posjeti oko 500 građana koji učestvuju u aktivnostima kao što su likovne izložbe, radionice slikanja, maskembal za djecu, projekcije ekraniziranih književnih djela, druženje sa piscima, druženje sa glumcem, foto radionice i sl.