Subvencionisani proljetni kursevi za djecu i mlade u Agora centru – Upis je u toku!

UG Agora poziva zainteresovanu djecu i mlade da se uključe u proljetni program subvencionisanih kurseva. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sljedeće kurseve:

Klikom na naziv kursa, možete saznati više o načinu i roku prijave, vremenu i mjestu održavanja kurseva, iznosu i načinu uplate participacije.


O  kursevima

Subvencionisane obuke su kreirane sa ciljem stvaranja prilika za neformalno obrazovanje građana kao načina za izgradnju bosanskohercegovačkog društva znanja. Mi vjerujemo da ulaganjem u obrazovanje ulažemo u jačanje kapaciteta pojedinaca, posebno mladih i djece kao odgovornih građana koji preuzimaju odgovornost za svoj lični razvoj i razvoj zajednice. Subvencionisani kursevi se realizuju zahvaljujući aktivistima uključenim u rad Centra, i donatorima koji podržavaju programske aktivnosti, kao što su Fondacija tuzlanske zajednice i Grad Tuzla.

Način i rok prijave
Rok za prijave na kurseve i uplate participacije je 27.03.2019. godine. Po isteku roka za prijave, kandidati koji su podnijeli prijavu i izvršili uplatu participacije će biti obaviješteni o terminima realizacije časova. Prijaviti se možete putem prijavnih obrazaca, KLIKOM NA NAZIV KURSA KOJI ŽELITE UPISATI:

Kursevi će biti realizovani dva puta sedmično u trajanju od 60 minuta po susretu za kurseve engleskog i njemačkog jezika i jedanput sedmično u trajanju od 120 minuta za kurseve gitare i informatike. Grupe za učenje počinju sa radom u sedmici od 01. do 07.04.2019. godine.

Svi časovi će biti realizovni u prostorijama Agora centra u Simin Hanu, na adresi Oslobodilaca 4 (zgrada Mjesne zajednice).

Cijena i način plaćanja
Ponuđene edukacije u proljetnom ciklusu su subvencionirane, što znači da Agora centar pokriva 60-80% troškova pune cijene kursa, dok polaznik plaća ostatak. Za učešće na kursevima polaznici participiraju sa isnosima navedenim u opisima kurseva.
Uplate se vrše na blagajni Udruženja, u prostorijama Agora centra u Simin Hanu. Uplatom participacije, prijavljeni kandidati osiguravaju mjesto u grupi za učenje. Broj mjesta je ograničen. Napomena: Udruženje ne vrši povrat uplaćenih participacija u slučaju otkazivanja prijave.

Priznavanje kursa
Nakon realizovanog kursa, polaznici će imati mogućnost polaganja testa na osnovu kojeg će dobiti uvjerenje Agora centra o učeću na kursu i poznavanju određenog nivoa znanja. Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail: agora@agoracentar.org, na telefon broj 035/312-930 ili lično u prostorijama centra svaki radni dan 08:00 – 16:00h.