Subvencionisani kursevi u Agora centru – UPIS JE U TOKU!

UG Agora poziva zainteresovane građane/ke da se uključe u proljetni program subvencionisanih kurseva. Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sljedeće kurseve za djecu i odrasle:

kurs engleskog jezika za odrasle

kurs njemačkog jezika za odrasle

kurs informatike za odrasle

kurs sviranja gitare za odrasle

kurs engleskog jezika za djecu

kurs sviranja gitare za djecu

kurs informatike za djecu

Klikom na naziv kursa, možete saznati više o načinu i roku prijave, vremenu i mjestu održavanja kurseva, iznosu i načinu uplate participacije.

O kursevima
Subvencionisane obuke su kreirane sa ciljem stvaranja prilika za neformalno obrazovanje građana kao načina za izgradnju bosanskohercegovačkog društva znanja. Mi vjerujemo da ulaganjem u obrazovanje ulažemo u jačanje kapaciteta pojedinaca, posebno mladih kao odgovornih građana koji preuzimaju odgovornost za svoj lični razvoj i razvoj zajednice. Subvencionisani kursevi se realizuju zahvaljujući aktivistima uključenim u rad Centra, i donatorima koji podržavaju programske aktivnosti, kao što su Fondacija tuzlanske zajednice i Grad Tuzla.

Način i rok prijave
Rok za prijave na kurseve i uplate participacije je 07.10.2019. godine. Po isteku roka za prijave, kandidati koji su podnijeli prijavu i izvršili uplatu participacije će biti obaviješteni o terminima realizacije časova. Prijaviti se možete putem prijavnih obrazaca, KLIKOM NA NAZIV KURSA KOJI ŽELITE UPISATI:

Kursevi će biti realizovani u poslijepodnevnim terminima, dva puta sedmično. 

Grupe za učenje bi trebale početi sa radom 14. OKTOBRA 2019. godine.
Svi časovi će biti realizovni u prostorijama Agora centra u Simin Hanu, na adresi Oslobodilaca 4 (zgrada Mjesne zajednice).

Cijena i način plaćanja
Ponuđene edukacije u jesenjem ciklusu su subvencionirane, što znači da Agora centar pokriva 60-80% troškova pune cijene kursa, dok polaznik plaća ostatak. Za učešće na kursevima polaznici participiraju sa isnosima navedenim u opisima kurseva.
Uplate se vrše na blagajni Udruženja, u prostorijama Agora centra u Simin Hanu. Uplatom participacije, prijavljeni kandidati osiguravaju mjesto u grupi za učenje. Broj mjesta je ograničen.

Priznavanje kursa
Nakon realizovanog kursa, polaznici će imati mogućnost polaganja testa na osnovu kojeg će dobiti uvjerenje Agora centra o učešću na kursu i poznavanju određenog nivoa znanja. Planovi i programi za realizaciju kurseva engleskog i njemačog jezika za odrasle odobreni su od strane Ministarstva obrazovanja i naukeTK i Pedagoškog zavoda TK. Uvjerenja izdata za navedene kurseve su priznata od strane navedenih institucija.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail: agora@agoracentar.org, na telefon broj: 035/312-930 ili lično u prostorijama centra svaki radni dan 08:00 – 16:00h.

Napomene:

1. Prednost pri prijavi imaju učenici, studenti, nezaposlene osobe i penzioneri.

2. Udruženje ne vrši povrat novca u slučaju otkazivanja prijave.

3. Kandidati koji izvrše prijavu i uplatu participacije u navedenom roku će biti kontaktirani sa informacijama o tačnim terminima održavanja kursa po isteku roka za upis.