Subvencionisani kursevi u Agora centru – UPIS JE U TOKU!

UG Agora poziva zainteresovane građane/ke da se uključe u subvencionisani program edukacija.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti na sljedeće kurseve:
Kursevi za odrasle:
ENGLESKI JEZIK
NJEMAČKI JEZIK
ITALIJANSKI JEZIK
TURSKI JEZIK
INFORMATIKA
Kursevi za djecu:
ENGLESKI I NJEMAČKI JEZIK
KURS SVIRANJA GITARE/KURS SVIRANJA KLAVIJATURA

Klikom na naziv kursa, možete saznati više o načinu i roku prijave, vremenu i mjestu održavanja kurseva, iznosu i načinu uplate participacije.

O kursevima
Subvencionisane obuke su kreirane sa ciljem stvaranja prilika za neformalno obrazovanje građana kao načina za izgradnju bosanskohercegovačkog društva znanja. Mi vjerujemo da ulaganjem u obrazovanje ulažemo u jačanje kapaciteta pojedinaca, posebno mladih kao odgovornih građana koji preuzimaju odgovornost za svoj lični razvoj i razvoj zajednice.
Subvencionisani kursevi se realizuju zahvaljujući aktivistima uključenim u rad Centra, i donatorima koji podržavaju programske aktivnosti, kao što su Fondacija tuzlanske zajednice i Grad Tuzla.

Način i rok prijave
Rok za prijave na kurseve i uplate participacije je 19.11.2017. godine. Po isteku roka za prijave, kandidati koji su podnijeli prijavu i izvršili uplatu participacije će biti obaviješteni o terminima realizacije časova.
Prijaviti se možete putem prijavnih obrazaca, KLIKOM NA NAZIV KURSA KOJI ŽELITE UPISATI:
Kursevi za odrasle
ENGLESKI JEZIK
NJEMAČKI JEZIK
ITALIJANSKI JEZIK
TURSKI JEZIK
INFORMATIKA
Kursevi za djecu
ENGLESKI I NJEMAČKI JEZIK
KURS SVIRANJA GITARE/KURS SVIRANJA KLAVIJATURA

Vrijeme i mjesto održavanja kurseva
Kursevi će biti realizovani u poslijepodnevnim terminima (od 16:30 i 18:00 sati), dva puta sedmično u trajanju od 90 minuta po susretu za odrasle i dva puta sedmično u trajanju od 60 minuta po susretu za djecu.
Grupe za učenje počinju sa radom u sedmici od 20. do 24.11.2017. godine.
Svi časovi će biti realizovni u prostorijama Agora centra u Simin Hanu, na adresi Oslobodilaca 4 (zgrada Mjesne zajednice).

Cijena i način plaćanja
Ponuđene edukacije u jesenjem ciklusu su subvencionirane, što znači da Agora centar pokriva 60-80% troškova pune cijene kursa, dok polaznik plaća ostatak. Za učešće na kursevima polaznici participiraju sa isnosima navedenim u opisima kurseva.
Uplate se vrše na blagajni Udruženja, u prostorijama Agora centra u Simin Hanu.
Uplatom participacije, prijavljeni kandidati osiguravaju mjesto u grupi za učenje. Broj mjesta je ograničen.
NAPOMENA: Udruženje ne vrši povrat uplaćenih participacija u slučaju otkazivanja prijave.

Priznavanje kursa
Nakon realizovanog kursa, polaznici će imati mogućnost polaganja testa na osnovu kojeg će dobiti uvjerenje Agora centra o učeću na kursu i poznavanju određenog nivoa znanja.
Planovi i programi za realizaciju kurseva engleskog i njemačog jezika za odrasle odobreni su od strane Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i Pedagoškog zavoda TK. Uvjerenja izdata za navedene kurseve su priznata od strane navedenih institucija.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail: agora@agoracentar.org, na telefon broj 035/312-930 ili lično u prostorijama centra svaki radni dan 08:00 – 16:00h.