Poziv za upis na subvencionirane kurseve u Agora centru

UG Agora, poziva zainteresovane građane/ke da se uključe u subvencionirani program edukacija. U jesenjem ciklusu građani se mogu uključiti na sljedeće kurseve:
 Kurs engleskog jezika (početni, osnovni i srednji stepen)
– Kurs njemačkog jezika (početni, osnovni i srednji stepen)
 Kurs italijanskog jezika (početni i osnovni stepen)
– Kurs francuskog jezika (početni stepen)
– Kurs informatike (početni stepen)
– Kurs gitare (početni i napredni stepen)
– Kurs klavijatura (početni i napredni stepen)

Jezički i muzički kursevi će biti realizovani u periodu od oktobra do kraja decembra 2016. godine, a kurs informatike od oktobra do sredine novembra. Časovi jezika i informatike će biti realizovani dva puta sedmično u popodnevnim terminima, u trajanju od po 90 minuta. Časovi sviranja gitare i klavijatura će biti realizovani jednom sedmično, u trajanju od 120 minuta. Termini će biti dogovoreni po isteku roka za prijave, a najkasnije 07. oktobra.

Zainteresovni građani/ke mogu izvršiti prijavu putem popunjavanja obrasca prijave najkasnije do 30.09.2016. godine ili do momenta popunjavanja raspoloživih mjesta. Uplatom participacije, učesnici osiguravaju mjesto u grupi za učenje. Broj mjesta je ograničen.

Prijavni obrazac za odrasle
Prijavni obrazac za djecu

Ponuđene edukacije u jesenjem ciklusu su subvencionirane, što znači da Agora centar pokriva 60-80% troškova pune cijene kursa, dok polaznik plaća ostatak. Za učešće na kursevima polaznici participiraju u sljedećim iznosima:
– mjesečna participacija za kurseve engleskog, italijanskog i francuskog jezika, za odrasle i za djecu, iznosi 10,00KM, a istu je potrebno uplatiti prilikom prijave u ukupnom iznosu za tri mjeseca (30,00KM),
– mjesečna participacija za kurseve njemačkog jezika za odrasle iznosi 15,00KM, a istu je potrebno uplatiti prilikom prijave u ukupnom iznosu za tri mjeseca (45,00KM),

– mjesečna participacija za kurseve njemačkog jezika za djecu iznosi 10,00KM, a istu je potrebno uplatiti prilikom prijave u ukupnom iznosu za tri mjeseca (30,00KM),
– participacija za kurs informatike, za odrasle i djecu, iznosi 30KM, a istu je potrebno uplatiti u punom iznosu prilikom prijave,
– mjesečna participacija za muzičke kurseve (gitara i klavijature), za odrasle i djecu, iznosi 10,00KM, a istu je potrebno uplatiti prilikom prijave u  ukupnom iznosu za tri mjeseca (30,00KM).

Subvencionirane obuke su kreirane sa ciljem stvaranja prilika za neformalno obrazovanje građana kao načina za izgradnju bosanskohercegovačkog društva znanja. Mi vjerujemo da ulaganjem u obrazovanje ulažemo u jačanje kapaciteta pojedinaca, posebno mladih kao odgovornih građana koji preuzimaju odgovornost za svoj lični razvoj i razvoj zajednice.

Subvencionirani kursevi se realizuju zahvaljujući aktivistima uključenim u rad Centra, donatorima koji podržavaju programske aktivnosti kao što su  Fondacija tuzalanske zajednice i Grad Tuzla.

Za sva dodatna pitanja možete nas kontaktirati na e-mail: agora@agoracentar.org, na telefon broj 035/312-930 ili lično u prostorijama centra svaki radni dan od 08:00 – 17:00.

NAPOMENA:Udruženje ne vrši povrat uplaćenih participacija u slučaju otkazivanja prijave.

nova-za-web