Poziv za upis na kurs engleskog jezika

Udruženje građana Agora u partnerstvu s Fondacijom tuzlanske zajednice organizuje besplatan kurs engleskog jezika za građane/ke nastanjene u mjesnoj zajednici Kiseljak.
Zainteresovani građani/ke mogu se prijaviti na početni kurs engleskog jezika.

OPIS KURSA

Kurs je namijenjen osobama nastanjenim u mjesnoj zajednici Kiseljak, a koje imaju potrebu za sticanjem osnovnih znanja iz oblasti engleskog jezika. Kurs mogu pohađati osobe koje nemaju prethodno znanje iz stranog jezika, ali je potrebno poznavanje maternjeg jezika.

Kroz 45 časova, odnosno 23 susreta polaznici će strani jezik učiti kroz četiri oblasti: gramatika, vokabular, čitanje i pisanje. Kroz navedene oblasti naučit će osnovna glagolska vremena potrebna za svakodnevnu komunikaciju i kreiranje rečenica (izjavne, upitne, odrične), osnovni vokabular što podrazumijeva da će se polaznici znati predstaviti, govoriti o svom zanimanju, porodici, putovanjima, interesovanjima. Kroz čitanje i pisanje polaznici će vježbati pravilan izgovor, ispravno pisanje, te će voditi kratke razgovore koristeći navedene gramatičke cjeline i vokabular.

Iskustvo voditelja u radu s odraslima, interaktivan način rada i sigurno okruženje za učenje i rad oslobodit će polaznike od straha da koriste strani jezik. Po završetku kursa polaznici će moći komunicirati na engleskom jeziku u navedenim oblastima.

TRAJANJE, DINAMIKA I VRIJEME REALIZACIJE KURSA
Kurs traje 34 sata, odnosno 45 školskih časova. Bit će realizovan kroz 23 susreta, u trajanju od po 90 minuta.
Planirani termini za realizaciju su UTORAK i ČETVRTAK 17.15 – 18.45 sati.
Početak kursa predviđen je za 22.02.2022. godine.

Časovi će se održavati u Društvenom centru Kiseljak.

PRIJAVE
Zainteresovane osobe mogu se prijaviti na kurs do 20.02.2022. godine.

Prijave se mogu izvršiti popunjavanjem ovog obrasca, ili putem telefona 035 277 114 ili 035 277 115.
Za dodatna pitanja i informacije možete nas kontaktirati putem navedenih telefona, ili putem maila agora@agoracentar.org.